Händer i kyrkan

Mikaelimässa

Mikaelimässan är en kvällsgudstjänst med sinnesro där vi får mötas, be, fira en enkel nattvard, lovsjunga och bara vara i gemenskap. Vi kommer att fira Mikaelimässan den andra söndagen i månaden. Vi inbjuder till att ta med
vänner och bekanta. Ni i församlingen behövs för att möta nya besökare. Vi får komma som vi är och dela liv, uttrycka och vittna om vår tro på olika sätt. Ni som kan tänka er att dela ert vittnesbörd hör av er till oss. Besökare uppskattar att få lyssna till andras tro och tankar.

Datum: 10 december, 14 januari, 11 februari, 10 mars, 14 april och 12 maj. Klockan 18.00-19.00. Välkomna!

Öppen kyrka

På torsdagar klockan 12.00-14.00 har vi öppen kyrka med andakt, fika och samtal. Möjlighet att tala med pastor och diakon finns.

Apokryferna

Ett intressant studium i bibeltexter som ofta sätts mellan evangelierna. Under hösten har vi läst ur Apokryferna under ett par av söndagens gudstjänster. Vi har fått flera frågor om vilka dessa texter är och många vill veta mera. Vi erbjuder nu fem träffar där vi får lära oss mera och tillsammans läsa dessa böcker.

Vi träffas onsdagar varannan vecka, klockan 13.00-14.30.
Datum: 24 januari, 7 februari, 21 februari, 6 mars och 20 mars.

Föreläsningar vid kyrkkaffet

Under hösten har vi haft två fina föreläsningar vid kyrkkaffet. Erik Lindberg har talat om Kyrkan och staten och benat upp och förklarat på ett kreativt och underhållande sätt hur det ligger till med vår kyrkohistoria. Ola Osbeck har besökt oss och berättat om existentiell hälsa och vad vår andlighet betyder för vårt välmående.

Vi välkomnar de båda igen en annan gång, för mer kunskap.

Nya Livet december 2023
Informationsblad december 2023-mars 2024